Lucia-Blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo (celým menom Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro) je portugalský futbalista, ktorý sa radí k najlepším svetovým futbalistom.

Narodil sa 5.februára 1985, takže má 27 rokov. Jeho aktuálna priateľka je ruská modelka Irina Shayk. Tiež má nemanželské dieťa so ženou so Severnej Ameriky, ktorá chce ostať v anonymite.

 K futbalu sa dostal ako malý chlapec a už ako 12-ročný sa dostal do vyhlásenej akadémie Spostingu Lisabon.  Ronalda odtiaľ za 12,24 miliónov kúpil anglický veľkoklub Manchester United, ktorého dres obliekal od roku 2003-2009. V roku 2009 prestúpil do španielskeho Realu Madridu, kde hrá dodnes a so svojím klubom vyhral mnoho ligových súťaží.

Úspešnú kariéru má aj ako jednotlivec. Dvakrát získal ocenenie Zlatá kopačka. Raz v rokoch 2007/08, kedy hral za Manchester United a druhýkrát v rokoch 2010/11, kedy hral a ešte hrá vo veľkoklube Real Madrid. Ocenenie za najlepšieho futbalistu Zlatá lopta získal v roku 2008, kedy hral ešte za Menchester United.

Na drese nosí číslo sedem.  Vo svojej profesionálnej kariére za klub odohral 477 zápasov, v krorých dal 281 gólov, odohral 98 reprezentačných zápasov, v ktorých sa do brány trafil 37 krát, zúčastnil sa na troch olympískych hrách odkiaľ si odniesol doposial jeden gól.

Vraj mal Cristiano v poslednom čase problémy, mal pocit, že nie je v Madride šťastný,  no problémy sa vyriešili a je všetko v poriadku.

Cristiano Ronaldo už ako malý chlapec sníval o tom, že bude veľkým futbalistom a tento sen si dokázal splniť.

 


Šport | stály odkaz

Komentáre

  1. tehlicky
    mna na nom najviac fascinuju tie jeho tehlicky :))) cvicim tieto cviky na brucho http://www.topdieta.sk/cviky-na-brucho/ a snad budem mat raz tehlicky ako oni :)
    publikované: 28.10.2012 12:13:57 | autor: cviky na brucho (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014